srlaten

Привредни односи дијаспоре и матице

Канцеларија за дијаспору расписаће ускоро конкурс за суфинансирање пројеката који својим квалитетом допиносе јачању економске сарадње матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону.

Намера је да се допринесе стварању повољног пословног амбијента у Србији и повећању конкурентности домаће привреде, кроз повезивање са српском пословном дијаспором и укључивањем ресурса дијаспоре у развој домаће економије, засноване на знању и иновативности.

Канцеларија ће у овом конкурсном циклусу подржати пројекте који доприносе пословном информисању – повезивању и умрежавању, мапирању стручњака у дијаспори, повезивању завичајних удружења дијаспоре са локалним самоуправама у Србији, заједничким подухватима фирми из Србије и Срба из региона и дијаспоре,  повећању конкурентности малих и средњих предузећа кроз нове технологије и иновације и припреми пројеката за аплицирање за средства из међународних фондова.

Посебно се охрабрују подносиоци пројеката да предлоге спремају у сарадњи са партнерима, као што су локална самоуправа, привредни сектор, организације у дијаспори и региону.

За оцену свих пристиглих предлога пројеката биће задужена Комисија за стручни преглед, а критеријуми за вредновање биће наведени у конкурсу.

Check Also

Гујон у Бања Луци: Настављамо кампању помоћи Србима из ФБиХ да сачувају своја имања

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону наставља кампању за пружање правне помоћи …