srlaten

Фестивал српског филма у Јоханесбургу

На Фестивалу српског филма у Јоханесбургу у Јужноафричкој Републици, у организацији Филмског центра Србије, који траје од 22. до 29. новембра, учествује 15 српских филмова новије продукције. Филмови се приказују у биоскопском комплексу, са 15 биоскопских сала, велелепног здања „Монтекасино“.

Церемонију је отворио глумац Бранислав Лечић, уз наступ Српског културно-уметничког друштва „Африка“, неколико српских писаца и сликара који живе и стварају у Јужној Африци. Фестивал је почео нашим награђиваним филмом Монтевидео, Бог те видео, а на програму су српски кандидат за Оскара, у категорији филм на страном језику Кад сване дан, затим Клип, Тилва Рош, Смрт човека на Балкану, Устаничка улица, Шешир професора Косте Вујића, О, Гринго, Синема Комунисто, Љубав и други злочини, Турнеја, Беса, Бели лавови, Клопка и Практични водич кроз Београд са певањем и плакањем.

Амбасадор Србије у Јужноафричкој Републици Горан Вујичић, заслужан за одржавање ове значајне презентације српске кинематографије, најавио је да ће овакве манифестације бити много чешће него до сада.

Check Also

Гујон у Бања Луци: Настављамо кампању помоћи Србима из ФБиХ да сачувају своја имања

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону наставља кампању за пружање правне помоћи …