srlaten

Финска дијаспора доводи инвеститоре у Србију

Група од 17 финских привредника и политичара, чланови Удружења спортских хала града Лахти, борави у Београду у организацији Србољуба Лукића, српског привредника из Финске.

Делегација из Финске је посетила Комбанк Арену, стадион Црвене Звезде и Халу Пионир, како би се упознала са могућностима инвестирања у овој области привреде.

Циљ њихове посете је да се упознају са начином функционисања највећих спортских објеката у главном граду Србије као и са могућностима за инвестирање у осталим гранама привреде.

Делегацији из Финске и новинарима су се обратили директорка Канцеларије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону др Славка Драшковић, Србољуб Лукић, и Реијо Маки – Корвела, председник Одбора града Лахтија за спортске хале и спортске активности.

“Јако смо лепо дочекани.Оно што смо чули и видели у Арени, али и у Привредној комори Србије је импресивно и превазилази наша очекивања, па верујем да ће се доста тога доброг десити у будућности на плану сарадње“, рекао је Реијо Маки- Корвела и додао да су заинтересовани за улагања у Србији.

„Од 2002. године делегација обилази овај регион а у Србији смо нашли најповољније пословне прилике. Као политичар и инвеститор могу рећи да је добро што смо дошли“, рекао је Реијо Маки – Корвела.

„Захваљујући господину Србољубу Лукићу са нама је ова значајна група инвеститора из Финске. Већ смо посредством наших привредника из дијаспоре довели у Брус инвеститоре из Русије, драго ми је да се то наставља“, рекла је директорка Канцеларије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону и додала да је већ било назнака о идеји отварања фабрике пластике, као и спортске опреме у Србији.

Србољуб Лукић који је довео финску делегацију био је један од 18 привредника који су се протеклих дана у организацији Канцеларије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону састали са државним врхом Србије.

Check Also

Гујон у Бања Луци: Настављамо кампању помоћи Србима из ФБиХ да сачувају своја имања

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону наставља кампању за пружање правне помоћи …