srlaten

Глумци представили игру за децу која подстиче учење српског језика и културе

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон примио је глумце Ненада Окановића, Дарка Апостоловића и Бојана Ивковића, који су представили свој пројекат, игру Луеду – „Научи се, човече“, где се кроз забаву и дружење, подстичу учење и интелектуални развој деце али и одраслих.

Питања се бирају према узрасту и областима на апликацији Луеду, што омогућава интерактивни приступ учењу који је деци занимљивији, те би могао да послужи и као додатно наставно средство српским школама у расејању.

Игром, која је најпре заживела у Републици Српској, где се квиз високе продукције приказивао на РТРС, подстичу се, не само предметна знања за узраст свих разреда основне школе, већ и неговање српског језика и културе.

„Намера нам је да игру делимо нашој деци у дијаспори и тако дођемо до друге и треће генерације српских исељеника, да преко ове платформе, комуницирају с матицом, очувају српски језик и упознају се с историјом и традицијом“, објаснио је Бојан Ивковић.

На апликација „Нaучи се, човече“  раде администратори за сваку област посебно, допуњујући питања и прилагођавајући квиз за децу из различитих делова света, на ћирилици и латиници.

Check Also

Гујон у Бања Луци: Настављамо кампању помоћи Србима из ФБиХ да сачувају своја имања

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону наставља кампању за пружање правне помоћи …