srlaten

Град Београд дао простор за ОССИ

Град Београд је данас потписивањем протокола званично доделиo простор Организацији српских студената у иностранству у којем ће се налазити београдска канцеларија ове организације. Први пут након 17 година постојања ОССИ има представништво у Србији.

Драгомир Петронијевић и Александар Јаковљевић
Драгомир Петронијевић и Александар Јаковљевић

Протокол о сарадњи између Канцеларије за младе Града Београда и ОССИ-ја потписали су Драгомир Петронијевић, члан Градског већа и Александар Јаковљевић, председник Организације српских студената у иностранству. Овим споразумом ОССИ је добио на коришћење опремљени простор са четири компјутера и телефонима у оквиру «Гнезда», Канцеларије за младе на 6. спрату Београђанке. Иницијатива за проналажење простора за ОССИ у Београду је потекла од Канцеларије за дијаспору Владе Србије почетком ове године.

Драгомир Петронијевић је у име Града Београда поздравио студенте из иностранства и позвао их да своја искуства поделе са младима у Србији, истичући трајно опредељење Канцеларије за младе Града Београда да подржи све видове умрежавања који доприносте ширењу знања и искуства младих.

„Циљ је да заједно радимо на томе како да наши студенти лакше оду на постдипломске студије у иностранство, али и како да се наши студенти који су дипломирали у иностранству врате у земљу и побољшају привредну ситуацију Београда и целе земље“, рекао је Петронијевић.

«Након 17 година постојања и више хиљада студената који су прошли кроз нашу организацију, тек данас смо у ситуацији да имамо свој дом, своју канцеларију. Последњих година смо активно радили како би омогућили да након 10 локалних огранака које имамо у земљама од Америке до Аустралије добијемо и једанаесто представништво, и то у Србији. Добијање адресе, стварног седишта организације ће омогућити значајно унапређење нашег рада и свеукупно повећање наших капацитета за наредни период», рекао је Александар Јаковљевић и додао да је канцеларија за ОССИ веома важан подстрек у њиховом будућем раду, али пре свега и важан сигнал државе и њених институција.

«ОССИ је данас добио свој дом, и након 17 година се вратио у Србију, где је одувек и припадао. Сада, на свима нама остаје да заједничким снагама радимо да и наши чланови, ОССИјевци, прате пут ОССИја и пронађу свој пут и на крају крајева свој дом овде у Србији», рекао је Јаковљевић.

grupna2

Потписивању протокола су присуствовали Весна Видојевић, представница сектора за омладину у Министарству омладине и спорта , Николина Милатовић Поповић из ресора задуженог за дијаспору у Влади Србије, Наташа Кочиш испред Српског Сити Клуба из Лондона – ОССИ-јеве партнерске организације, бројни представници невладиног сектора и српски студенти из иностранства.

Check Also

Гујон у Бања Луци: Настављамо кампању помоћи Србима из ФБиХ да сачувају своја имања

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону наставља кампању за пружање правне помоћи …