srlaten

Гујон на Спасовдан са Србима у Румунији

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон у дводневој је посети Србима у Темишвару, где је гост Савеза Срба у Румунији.

Гујон ће се састати са српским послаником у Скупштини Румуније и председником Савеза Срба у Румунији Огњаном Крстићем, као и са епископом будимским и администратором Епархије темишварске г. Лукијаном. Он ће сутра, на Спасовдан, бити на слави Српског саборног храма посвећеног Вазнесењу Господњем.

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону изјавио је да је посета Румунији део његовог плана да обиђе све земље региона до краја године.

„Била ми је велика жеља да се са Србима у Румунији састанем баш на Спасовдан када се обележава слава Српског саборног храма у Темишвару који представља најважније место окупљања за око 10.000 Срба из Тимишке жупаније. Овај велики празник је савршен повод да упознам прилике и сагледам како живи српски народ у Румунији, али и да покренем разговоре о новим пројектима подршке које Управа може да понуди српској заједници.  Радује ме чињеница да у овој, нама пријатељској земљи, Срби немају статусних проблема и да се добри односи са братским православним румунским народом свакодневно негују и унапређују“, истакао је Гујон.

 

 

Check Also

Гујон у Бања Луци: Настављамо кампању помоћи Србима из ФБиХ да сачувају своја имања

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону наставља кампању за пружање правне помоћи …