srlaten

Гујон се састао с градоначелником Бањалуке Драшком Станивуковићем

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон састао се с градоначелником Бањалуке Драшком Станивуковићем у Градској управи. Након разговора у којем су упознали један другог с изазовима институција које воде и могућностима сарадње, Гујон и Станивуковић прошетали су улицама престонице Српске.
„Веома садржајан и пријатан разговор имао сам с најмлађим градоначелником у историји Бањалуке у импозантној згради Градске управе коју сам први пут посетио. Захвалан сам на топлом пријему и гостопримству градоначелника и драгих Бањалучана, због којих се у престоници Републике Српске сваки пут осећам као код куће“, изјавио је Гујон.

Градоначелник Драшко Станивуковић је након сусрета рекао да је Гујон за српски народ, посебно оне који живе на Косову и Метохији, учинио много, због чега га, како је казао – Срби свим срцем сматрају својим.

„Кроз свој хуманитарни рад он снажно подржава наш народ где год се он налазио, због чега је носилац најзначајнијих признања од стране Републике Србије, али и Републике Српске. Поносан сам на ово пријатељство, које ће у годинама које долазе, бити још снажније“, истакао је Станивуковић.

Check Also

Гујон у Бања Луци: Настављамо кампању помоћи Србима из ФБиХ да сачувају своја имања

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону наставља кампању за пружање правне помоћи …