srlaten

Гујон: Задовољство је било угостити наше сународнике из С. Македоније

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон угостио је данас у Министарству спољних послова Републике Србије представнике и чланове фолклорног друштва „Српски вез“ из Куманова на челу са председником друштва Далибором Китановићем.

„Задовољство је било данас бити домаћин и угостити у Музеју дипломатије у Београду наше сународнике из Македоније! Поручио сам им да ће Управа наставити да подржава рад њиховог фолклорног друштва “Српски вез” које окупља нашу децу у Куманову.“ – нагласио је Гујон.

Он је током разговора саопштио своју намеру да у наредном периоду посети српску заједницу у Северној Македонији. Господин Китановић је тим поводом позвао директора Гујона на њихов годишњи концерт  у Куманову који ће бити одржан током летњих месеци 2022. године.

Управа за сарадњу с дијаспором годинама уназад помаже рад овог фолклорног друштва које окупља више од 100 чланова различитог узраста. На овогодишњем конкурсу намењеном суфинансирању пројеката у региону, пројекат „Српског веза“ – „Млади и традиција у функцији очувања српског културног, националног и етничког идентитета Срба у С.Македонији“ подржан је у износу од 400 000 динара.

 

Check Also

Гујон у Бања Луци: Настављамо кампању помоћи Србима из ФБиХ да сачувају своја имања

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону наставља кампању за пружање правне помоћи …