srlaten

Гујону Плакета бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији

Председник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији, хуманитарне организације из Републике Српске, Милорад Арлов уручио је Плакету захвалницу директору Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арноу Гујону данас у Београду.

Арлов је рекао да је у име Одбора, који је већ 15 година посвећен помоћи Косову и Метохији, дошао да се захвали Гујону и Управи, јер дуги низ година помаже пројекат Одбора „Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске“.

Он је рекао да је у оквиру овог пројекта у протеклих 10 година, више од 5.500 деце с Косова и Метохије боравило код својих вршњака у Републици Српској, по 7 дана, у 36 градова и општина Републике Српске.

Гујон је рекао да му је драго што је као директор Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону примио захвалницу, због подршке коју управа годинама пружа бањалучком Одбору за помоћ Косову и Метохији.

Он је додао да Одбор и Арлов раде изузетан посао јер поред саме хуманитарне помоћи на Косову и Метохији, повезују Срба из покрајине са Србима из Републике Српске.

Check Also

Гујон у Бања Луци: Настављамо кампању помоћи Србима из ФБиХ да сачувају своја имања

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону наставља кампању за пружање правне помоћи …