srlaten

Изложба ,,Албум сећања на наше претке из Првог светског рата“

У Амбасади Републике Србије у Москви, 9. новембра, свечано је отворена изложба ,,Албум сећања на наше претке из Првог светског рата“, у организацији Савеза удружења потомака ратника Србије 1912-1920.

Пре саме изложбе у биоскопској сали Амбасаде, приказан је документарни филм ,,Васркс јунака“, као део историјских материјала из Првог светског рата, којe су потомци прикупили у част сећања на претке. Изложбу су свечано отворили амбасадор Славенко Терзић и Љубомир Марковић, председник Савеза удружења потомака ратника Србије 1912-1920, који су пригодним говорима упознали посетиоце са историјским подухватима и страдањима српских војника.

Међу посетиоцима изложбе било је преко шездесет представника руских културних, научних, образовних, црквених и медијских кругова, а присутни су били представници наше дијаспоре и српских и руских студената у Москви. На изложбеним паноима, приказане су фотографије, ратни дневници, војничка писма, дописне карте, споменице и друга историографска грађа учесника Првог светског рата. Изложба ће бити отворена до 24. новембра.

Check Also

Гујон у Бања Луци: Настављамо кампању помоћи Србима из ФБиХ да сачувају своја имања

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону наставља кампању за пружање правне помоћи …