Arno Gujon najavio učešće na onlajn konferenciji „Vidovdanski horizont 2050“

U nedelju, 27.  juna u 21 čas po beogradskom vremenu, povodom obeležavanja Vidovdana, u organizaciji Američko-srpske asocijacije za prosperitet iz Kalifornije, održaće se virtuelna konferencija pod nazivom „Vidovdanski horizont 2050 – Forum – Zašto je srpska dijaspora značajna“. Ovim skupom će predsedavati gospodin Branko Terzić, predstavnik  američkih Srba sa istočne obale i član Krunskog veća i Marina Švabić, predsednica Američko-srpske asocijacije za prosperitet i predstavnica Srba na američkoj zapadnoj obali.

Ovaj forum zvanično obeležava godišnjicu platforme pod  istim nazivom „Vidovdanski horizont 2050“, čiji je cilj  formiranje tzv. ujedinjene platforme nove srpske dijaspore i svih njenih organizacija, inicijativa i uticajnih pojedinaca u Sjedinjenim Američkim Državama sa namerom zajedničkog delovanja u oblastima međusobne podrške i saradnje organizacija, osnaživanju društveno-političkog uticaja Srba u SAD-u i uspostavljanja održivih veza sa matičnom državom.

Na ovom skupu, pored predsedavajućih, govoriće ambasador Srbije, Marko Đurić, ambasador Bosne i Hercegovine, Bojan Vujić,  direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, Arno Gujon, direktor kancelarije Republike Srpske u Vašingtonu, Obrad Kesić, predsednik Tesline naučne fondacije, Nikola Lončar, predsednica Američko-srpske glasačke alijanse , dr Olga Ravasi, a svoja iskustva u uspešnom organizovanju mnogobrojne i uticajne jermenske dijaspore podeliće i izvršni direktor Armenijanskog Nacionalnog Komiteta Amerike. O stanju na medijskoj sceni govoriće g. Aleks Mačeski, počasni konzul Srbije u Ohaju i Antonije Kovačević, glavni i odgovorni urednik portala Srbijen Tajms

Među istaknutim govornicima skupa, čućemo i g. Milutina Nikolića, osnivača SAVA onlajn škole za srpski jezik, kulturu i tradiciju koja je specifično formirana za srpsku dijasporu širom sveta. Takođe će govoriti i g. Goran Debelnogić, Milo Stevanović, Ivan Brkljač i mnogi drugi uvaženi lideri iz Srbije i dijaspore.

„Vidovdanski horizont 2050“ je inicijativa koju su pre tačno godinu dana pokrenuli uvaženi Branko Terzić i Marina Švabić pod istorijskim sloganom Samo sloga Srbina spasava, u cilju obeležavanja srpskog praznika Vidovdana, koji simbolizuje viševekovni otpor našeg naroda  ugnjetavanju i potčinjavanju, kao i viševekovnom stremljenju ka ostvarivanju jedinstva, prosperiteta i slobode. Vidovdan je sada takođe zvanični Dan srpske dijaspore, ujedinjujući tako više od tri miliona Srba koji žive van granica matice, a koji nastoje da se povežu oko zajedničke vizije solidarnosti i održivosti.

Konferencija je otvorena za javnost, a za pristup Zum aplikaciji možete se registrovati na:

LINKU ZA REGISTRACIJU

Check Also

Gujon: Za Srbe u regionu 1,5 miliona €, širi se mreža škola srpskog

Budžet Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, za narednu godinu, namenjen Srbima …