Arno Gujon predao 20 krava Srbima u Pljevljima

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon danas je u Pljevljima posetio porodice kojima je uručeno 20 steonih junica, projekat koji je Uprava finansirala u iznosu od 5 miliona dinara.

Svečanom uručenju ugovora u Parohijskom domu hrama Svetog Đorđa na Gukama, prisustvovali su takođe episkop mileševski g. Atanasije, predstavnici hum. organizacije „Stara Raška“, otpravnica poslova u ambasadi Srbije u Podgorici gđa Jelisaveta Čolanović, kao i izvršni direktor Rudnika uglja Pljevlja g. Milan Lekić, direktor proizvodnje u Rudniku uglja g. Milinko Gazdić, sveštenstvo Eparhije mileševske i mnogi drugi.

„Кrave smo kupili od lokalnih prodavaca, poklonili smo ih meštanima a oni će dalje telad koju dobiju proslediti svojim komšijama, tako da sve ostaje na teritoriji opštine Pljevlja. Sada smo pomogli 20 višečlanih porodica, a u sledećoj fazi, kada se krave otele, biće pomoć za još 20 domaćinstava. Ponosan sam što smo ovim projektom pomogli izuzetno vrednim ljudima u Crnoj Gori i time pokazali da solidarnost ne poznaje granice“, rekao je Gujon.

Projekat ,,Ekonomsko osnaživanje severa Crne Gore“ Uprava realizuje u saradnji s hum. organizacijom ,,Stara Raška“ i Eparhijom mileševskom.

Ovakav samoodrživi projekat već je uspešno ostvaren prošle godine u Bosanskom Petrovcu gde je srpskim povratničkim domaćinstvima Uprava kupila 35 steonih junica, a njihova telad podeljena su nedavno drugim porodicama.

 

 

 

 

 

 

Check Also

Gujon: Za Srbe u regionu 1,5 miliona €, širi se mreža škola srpskog

Budžet Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, za narednu godinu, namenjen Srbima …