Besplatne čitanke iz srpskog jezika za srednjoškolce u Vukovaru

U Vukovaru su pred početak školske godine u Zajedničkom veću opština Vukovara, predsednik Srđan Jeremić i predsednica Odbora za obrazovanje Milica Stojanović, voditeljima nastave na srpskom jeziku uručili udzbenike srpskog jezika za učenike prvih i drugih razreda u svim srednjim školama sa područja Vukovarsk-sremske županije i Osječko-baranjske županije u kojima se nastava održava po modelu ,,A“ na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu.

Projekat po nazivom ,,Čitanke za srednjoškolce“ pokrenut je na inicijativu ZVO – Odbora za obrazovanje i realizovan je putem odluke MSP – Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu R. Srbije o sufinansiranju projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i Srba u regionu.

Učenicima pet srednjih škola: Gimnazija Vukovar, Ekonomska škola Vukovar, Tehnička škola ,,Nikola Tesla“ Vukovar, Srednja strukovna škola ,,Marko Babić“ Vukovar i Srednja škola Dalj, čitanke su uručene prvog dana školske godine u R. Hrvatskoj 7. septembra 2020. godine

Predstavnici ZVO i srednjih škola izrazili su zahvalnost Ministarstvu spoljnih poslova i Upravi za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu na kontinuiranoj pomoći koja doprinosi očuvanju prosvetne i kulturne autonomije Srba na ovom području R. Hrvatske.

Check Also

Gujon: Za Srbe u regionu 1,5 miliona €, širi se mreža škola srpskog

Budžet Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, za narednu godinu, namenjen Srbima …