Festival folklora Srba iz regiona bio u onlajn formatu

Šesti Festival folklora Srba iz regiona, u organizaciji Zavičajnog udruženja „Sava Mrkalj” iz Novog Sada, ove godine je održan u onlajn formatu.
Foto: Zavičajno udruženje „Sava Mrkalj“

Premijernim prikazivanjem na „Jutjub” platformi i „Fejsbuk” stranici tog udruženja, prikazane su igre, pesme i običaji s Korduna, iz Like, s Grmeča, iz Crne Gore, s Kosova i Metohije, iz Dubičkog Potkozarja, Kumanova i zapadne Slavonije.

Osim KUD-ova iz Srbije, na Šestom festivalu folklora Srba iz regiona učestvovali su i oni iz Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Republike Srpske i Federacije BiH.

Festival folklora Srba iz regiona ima cilj da afirmiše rad i kulturu Srba koji su poreklom s prostora bivše Jugoslavije i da domaćoj javnosti pokaže da u regionu i dalje postoji svest o potrebi očuvanja kulture i tradicije Srba, kao i da doprinosi jačanju i širenju kulturnog i duhovnog jedinstva srpskog naroda, bez obzira na sadašnje državne granice.

Realizaciju Šestog festivala folklora Srba uz regiona podržali su Grad Novi Sad – Gradska uprava za kulturu, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Ministarstvom spoljnih poslova Republike Srbije – Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.

Check Also

Gujon: Za Srbe u regionu 1,5 miliona €, širi se mreža škola srpskog

Budžet Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, za narednu godinu, namenjen Srbima …