Festival srpskog filma u Johanesburgu

Na Festivalu srpskog filma u Johanesburgu u Južnoafričkoj Republici, u organizaciji Filmskog centra Srbije, koji traje od 22. do 29. novembra, učestvuje 15 srpskih filmova novije produkcije. Filmovi se prikazuju u bioskopskom kompleksu, sa 15 bioskopskih sala, velelepnog zdanja „Montekasino“.

Ceremoniju je otvorio glumac Branislav Lečić, uz nastup Srpskog kulturno-umetničkog društva „Afrika“, nekoliko srpskih pisaca i slikara koji žive i stvaraju u Južnoj Africi. Festival je počeo našim nagrađivanim filmom Montevideo, Bog te video, a na programu su srpski kandidat za Oskara, u kategoriji film na stranom jeziku Kad svane dan, zatim Klip, Tilva Roš, Smrt čoveka na Balkanu, Ustanička ulica, Šešir profesora Koste Vujića, O, Gringo, Sinema Komunisto, Ljubav i drugi zločini, Turneja, Besa, Beli lavovi, Klopka i Praktični vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem.

Ambasador Srbije u Južnoafričkoj Republici Goran Vujičić, zaslužan za održavanje ove značajne prezentacije srpske kinematografije, najavio je da će ovakve manifestacije biti mnogo češće nego do sada.

Check Also

Gujon: Za Srbe u regionu 1,5 miliona €, širi se mreža škola srpskog

Budžet Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, za narednu godinu, namenjen Srbima …