Letnja škola „Mi smo deca neba“

Povodom jubileja 950 godina manastira Prepodobnog Prohora Pčinjskog, Svepravoslavno društvo „Prepodobni Justin Ćelijski i Vranjski“ i Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu, pod pokroviteljstvom Pravoslavne eparhije vranjske i Ministarstva spoljnih poslova – Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, realizovaće Letnju školu „Mi smo deca neba“ od 15. do 18. jula 2021. godine u manastiru Prepodobnog Prohora Pčinjskog.

Letnja škola će, uz bogat sadržaj predavanja i aktivnosti, biti realizovana po temi „Pravoslavni Balkan u 13. i 14. veku.“

Predavači će biti profesori Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu: prof. dr Jelena Erdeljan, prof. dr Vlada Stanković, prof. dr Dragoljub Marjanović i dr Vuk Dautović.

Projekat letnje škole i kampa „Mi smo deca Neba“ ima za cilj da srpsku omladinu koja živi van svoje matice upozna sa kulturnom, istorijskom i duhovnom baštinom našeg naroda, kao i da učvrsti vezu između Srbije i omladine u dijaspori. Projekat je namenjen studentima i srednjoškolcima u dijaspori, kao vid njihovog dodatnog obrazovanja, duhovnog i kulturnog uzdizanja, ali i buđenja nacionalne svesti i osećaja pripadnosti svom narodu i matičnoj državi.

Svprohor.org

 

Check Also

Gujon: Za Srbe u regionu 1,5 miliona €, širi se mreža škola srpskog

Budžet Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, za narednu godinu, namenjen Srbima …