Međunarodna umetnička kolonija ,,Lastva-Trebinje“

U turističkom kompleksu „Grad sunca“ kod Trebinja je u proteklih nekoliko dana organizovana je međunarodna likovna kolonija „Lastva -Trebinje“. Ove godine kolonija je organizovana 15. put, što svedoči o njenoj stabilnosti i kvalitetu.

Na koloniji je učestvovalo 15 umetnika iz Republike Srpske i Srbije, najvećim delom iz redova aktivnih ili bivših profesora visoko obrazovnih institucija. Na koloniji su učestvovali i profesori vajarstva, koji će po završetku svog rada, vajarska dela pokloniti Trebinju.

Radovi učesnika na ovoj koloniji prikazani su 02.09.2020.godine na zajedničkoj izložbi. Na otvaranju izložbe,  gostima su se obratili osnivač i organizator kolonije, akademski slikar iz Trebinja Radmila  Lizdek i akademski slikar Zoran Tešanović.

Među prisutnima na otvaranju izložbe su bili predstavnici opštine i drugih institucija Trebinja, kao i kolektiv Konzularne kancelarije Republike Srbije u Trebinju.

Realizaciju ovogodišnje kolonije pomogli su Grad Trebinje, Vlada Republike Srpske, brojni sponzori, a značajan doprinos je, kao i prethodnih godina, stigao i od Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije – Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, posredstvom konkursa za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države  i  Srba u regionu.

 

Check Also

Gujon: Za Srbe u regionu 1,5 miliona €, širi se mreža škola srpskog

Budžet Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, za narednu godinu, namenjen Srbima …