O Tesli na Berkliju

Organizacija srpskih studenata na Berkli Univerzitetu u Kaliforniji organizovala je 9. februara kulturno veče posvećeno Nikoli Tesli, u okviru obeležavanja Dana Svetog Save. Priređen je kulturno-umetnički program i prikazan film Tesla Master of Lightning Roberta i Simonide Uth.

Organizacija srpskih studenata na Berkli Univerzitetu u Kaliforniji organizovala je 9. februara veče posvećeno Nikoli Tesli, a povodom 70 godina od smrti ovog srpskog i svetskog naučnika. To je ujedno bilo i obeležavanje Dana Svetog Save, a prisustvovalo je više od 250 ljudi, javlja za Program za dijasporu Nina Vajt sa Berklija.

Pored multimedijalne prezentacije, vođena je i diskusija o ovom našem naučniku svetskog glasa. Specijalni gosti su bili Robert Uth i Simonida Uth, autori dokumentarnog filma Tesla Master of Lightning, koji je prikazan te večeri, i dr Bogdan Lubardić sa Teološkog fakulteta iz Beograda. Izveden je i kulturno-umetnički program posvećen Svetom Savi i Tesli.

Namera srpskih studenata na ovom prestižnom Univerzitetu je da svake godine, prilikom obeležavanja Dana Sv. Save, predstave jednog Srbina, koji je zadužio srpski narod ili svet.

Svetosavska akademija upriličena je i prošle godine kada je gostima i posetiocima prezentovana priča o Svetom Savi, njegovom svetovnom i duhovnom životu i značaju.

Check Also

Gujon: Za Srbe u regionu 1,5 miliona €, širi se mreža škola srpskog

Budžet Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, za narednu godinu, namenjen Srbima …