Osnivanje online odeljenja dopunske škole srpskog jezika u Berlinu

Mnoga deca koja bi želela da pohađaju nastavu srpskog jezika ne mogu to da čine, jer žive daleko od Berlina. Njihovi roditelji rade i nisu u mogućnosti da ih redovno dovode na nastavu. Povremeni dolazak bi se možda, ponekad, i mogao organizovati, ali je za pravi uspeh i napredak u učenju potrebno redovno pohađati časove.

Zbog toga je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, uz podršku Ambasade Republike Srbije u Berlinu, odlučilo da sledeće školske godine za decu koja žive izvan Berlina a žele da se pridruže nastavi, osnuje onlajn odeljenje i tako im omogući da uče, razvijaju i neguju svoj maternji jezik i kulturu i da se upoznaju i na novi način druže sa vršnjacima.

Važne informacija:

◊ Za onlajn odeljenje se mogu prijaviti deca od 7 do 14 godina koja žive u pokrajinama: Brandenburg, Saksonija, Tiringija, Saksonija-Anhalt i Meklenburg-Donja Pomeranija.

◊ Nastava bi se odvijala jednom nedeljno po prethodno utvrđenom rasporedu i mogu je pohađati sva deca čiji je maternji jezik srpski bez obzira na mesto rođenja.

◊ Izučavaće se tri predmeta: „Srpski jezik“, „Moja otadzbina Srbija“ i „Osnovi kulture srpskog naroda“.

◊ Nastavnici jezika su stručni, motivisani i posebno obučeni za rad sa decom koja rastu u dvojezičnom ili multijezičnom okruženju.

PRIJAVA ZA ONLAJN ODELjENjE:

◊ Roditelji, Vašu decu možete prijaviti za upis u školu elektronskim putem na sledeću adresu:

srpskadopunskaskola@gmail.com

…a možete se javiti i nastavnicama Mariji Aleksić na tel. +49 15778541949, Mirjani Stefanović na tel. +49 157 83168631 i koordinatorki Biljani Bukinac na tel.+49 163 172 8684, koje će odgovoriti na svako Vaše pitanje.

Check Also

Gujon: Za Srbe u regionu 1,5 miliona €, širi se mreža škola srpskog

Budžet Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, za narednu godinu, namenjen Srbima …