Otpočeo projekat ,,Teslin narod“

Izvor: Teslina naučna fondacija

Teslina naučna fondacija iz Filadelfije, saopštila je da  počinje sa prikupljanjem podataka putem ankete, za istraživanje čiji je cilj unapređenje saradnje srpske dijaspore i matice.

Komunikacioni centar za saradnju srpske dijaspore i matice Tesline naučne fondacije distribuira elektronski upitnik sa ciljem povezivanja svih Srba iz dijaspore sa maticom, između ostalog saopštava Teslina naučna fondacija. Upitnik je dostupan na sajtu www.teslinnarod.com .

Kako je najavljeno predlagači najkvalitetnijih ideja biće intervjuisani u okviru projekta ,,Teslin narod“ u nastavku dokumentarnog filma pod istim imenom, čiji je idejni tvorac Nikola Lončar, osnivač i predsednik Tesline naučne fondacije.

Projekat ,,Teslin narod“ima za cilj da, putem afirmativnih eseja o istaknutim i važnim predstavnicima Srba i prijatelja srpskog naroda u dijaspori, dokumentarnim video materijalima i drugim multimedijalnim materijalima, predstavi činjenice o dometima srpske inteligencije u dijaspori i njenog uticaja na globalno društvo.

Projekat „Teslin narod“ je projektno sufinansirala Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova.

Check Also

Gujon: Za Srbe u regionu 1,5 miliona €, širi se mreža škola srpskog

Budžet Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, za narednu godinu, namenjen Srbima …