Partner svih nacija

Austrijsko–srpsko društvo (ASD) je postalo punopravni član Asocijacije bilateralnih društava prijateljstva – „Partner svih nacija“ PaN, odlučeno je na 56. sastanku upravnog odbora PaN-a.

U saopštenju ASD-a stoji da je tokom nedavnog sastanka, koji je uprava ASD- a održala sa čelnicima PaN-a, bilo reči o neophodnosti aktivnije uzajamne saradnje. Obe strane su zaključile da uloga Austrijsko–srpskog društva može biti višestruko značajna u čvršćem povezivanju dve zemlje na polju privrede i kulture, kao i drugim oblastima.

U Austriji postoji oko 100 bilateralnih društava, okupljenih u ovoj zajedničkoj krovnoj organizaciji. Pokrovitelj krovne organizacije PaN je Predsednik Austrije, dr. Hajnc Fišer, a počasni UO čine devet pokrajinskih guvernera alpske Republike.

PaN, u saglasnosti sa svojom misijom, aktivno podržava međunarodne odnose Republike Austrije. Ova organizacija smatra da međudržavni odnosi nisu ograničeni na područje klasične diplomatije, a indikacije za to su, između ostalog, brojna pitanja koja se sve češće rešavaju na nivou civilnog sektora.

Check Also

Gujon: Za Srbe u regionu 1,5 miliona €, širi se mreža škola srpskog

Budžet Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, za narednu godinu, namenjen Srbima …