Predsednik Vučić ugostio srpsku decu iz regiona

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić ugostio je danas srpsku decu iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske, koja borave u poseti Srbiji i tom prilikom naveo da u našoj zemlji uvek ima mesta i ljubavi za svakog, bez obzira na to gde i kako živi.

Predsednik Vučić je, takođe, izrazio nadu da će srpska deca iz regiona pored latiničnog dobro naučiti i svoje ćirilično pismo.
Predsednik Vučić ugostio srpsku decu iz regiona
„Srbija je uvek pribežište svakom dobrom čoveku i Srbinu, a državne granice koje danas postoje, ne mogu i ne smeju da budu ograničavajući faktor za kulturne, jezične i sve druge domete jednog naroda“, poručio je predsednik Vučić obraćajući se srpskim mališanima, koja učestvuju u trećem letnjem Kampu za srpsku decu iz regiona.
Predsednik Vučić ugostio srpsku decu iz regiona
Predsednik Vučić je okupljenima uručio poklon pakete i poručio da se u Beogradu osećaju kao kod svoje kuće.
„Srbija i Beograd uvek su vaša kuća. Kada god pomislite da nemate tu drugu ili prvu kuću, znajte da je imate i da će njena vrata za vas uvek biti otvorena. Želim vam da uvek dolazite u Srbiju i da je volite baš kao što ona voli vas“, rekao je predsednik Vučić.
Predsednik Vučić ugostio srpsku decu iz regiona
Devojčica Olivera Đukić, koja se obratila u ime sve dece, zahvalila je predsedniku Aleksandru Vučiću na toploj dobrodošlici i na svemu što čini za naš narod u regionu.

Predsednik Vučić ugostio srpsku decu iz regiona„Predsedniče, pozivamo vas da posetite mesta iz kojih mi dolazimo, a u kojima ćemo vas dočekati sa mnogo ljubavi“, rekla je Olivera Đukić.

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

Check Also

Gujon: Za Srbe u regionu 1,5 miliona €, širi se mreža škola srpskog

Budžet Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, za narednu godinu, namenjen Srbima …