Priznanje Srpskog narodnog saveza

Izvor: Amerikanski Srbobran

Srpski narodni savez iz Pitsburga (SAD) uručio je priznanje američkom kongresmenu Dejvidu Mekinliju, predstavniku Prvog okruga Zapadne Virdzinije, za dugogodišnju podršku radu Srpskog narodnog saveza i srpskoj zajednici u SAD.

Priznanje je uručeno za doprinos u pomaganju ostvarivanja srpskih interesa, pozitivnom uticaju na reputaciju Srba u Americi i unapređenju odnosa između Srbije i Amerike, stoji u saopštenju Srpskog narodnog saveza, izdatom nakon onlajn skupa članova Glavnog odbora Srpskog narodnog saveza i prijatelja, kojim je predsedavao Miloš Rastović, koordinator za kulturu u Srpskom narodnom savezu.

Kongresmen Mekinli se zahvalio na uručenom priznanju, na poverenju koje mu je ukazano da radi sa Srpskim narodnim savezom u očuvanju srpskog nasleđa, tradicije i kulture. Istakao je da svake godine posećuje „srpski piknik“ da bi još više učvrstio prijateljstva i bolje upoznao srpski narod. Posebno je ponosan što je postao deo srpske mreže, kulture i na prijateljstvo sa američkim Srbima.
„Omogućili smo nekoliko događaja tokom godina. Volim srpsku kulturu i muziku. Najznačajnije je druženje sa vama“, rekao je ovom prilikom kongresmen Mekinli i naglasio da planira da poseti Srbiju sa svojom suprugom.

„Ako je Srbija ono što vi predstavljate ovde, ja hoću da posetim Srbiju. Vidim nešto iskreno i autentično u Srpskom narodnom savezu. Nastavićemo saradnju. Veoma sam optimističan u vezi odnosa Srbije i Amerike“, rekao je Mekinli, a prenosi Amerikanski Srbobran.

Check Also

Gujon: Za Srbe u regionu 1,5 miliona €, širi se mreža škola srpskog

Budžet Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, za narednu godinu, namenjen Srbima …