Sastanak Gujona i predstavnika Republičke uprave za geodetske i imovinsko – pravne poslove Republike Srpske (BiH)

Arno Gujon, direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova u Beogradu razgovarao je sa Bosiljkom Preradović, direktorom Republičke uprave za geodetske i imovinsko – pravne poslove Republike Srpske (BiH) i Đorđem Radanovićem, koordinatorom ispred Vlade R. Srpske za rad RUGIPP kancelarija za stručnu i pravnu pomoć izbeglim i raseljenim licima iz FBiH.

 

Gujon i Preradović su razgovarali o pitanjima koje se tiču imovine Srba u FBiH, i načinima na koje dve institucije mogu da sarađuju sa ciljem podizanja vidljivosti i informisanja pripadnika srpske dijaspore o toku tzv. procesa harmonizacije, odnosno  usklađivanja podataka o nekretninama katastra i zemljišne knjige koji se odvija u FBiH.

Zaštita imovinskih prava Srba u Federaciji BiH je bila i tema nedavno održane Konferencije u Trebinju na kojoj je srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik istakao značaj saradnje institucija Republike Srbije i Srpske.

RUGIPP je ranije objavio JAVNI POZIV licima koja polažu prava na nepokretnosti u FBiH sa kontaktima regionalnih kancelarija. Regionalne kancelarije pružaju stručnu pravnu pomoć nalaze se u Mrkonjić Gradu, Banjaluci, Bijeljini, Zvorniku, Istočnom Sarajevu i Nevesinju.

Check Also

Gujon: Za Srbe u regionu 1,5 miliona €, širi se mreža škola srpskog

Budžet Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, za narednu godinu, namenjen Srbima …