Selaković uručio kombi vozila i knjige srpskoj školi u Budimpešti

Izvor: Tanjug

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković obišao je danas srpsku obrazovnu instituciju „Nikola Tesla“ u Budimpešti, gde je rukovodstvu škole uručio tri kombi vozila za prevoz dece i knjige za biblioteku.

Kombi vozila su donacija Ministarstva spoljnih poslova, dok su knjige Selakovićeva lična donacija. Ministar je razgovarao sa direktorkom škole Jovankom Lastić, a potom obišao zabavište koje se nalazi u sklopu škole, sportsku halu, biblioteku.

Selaković se upisao i u knjigu utisaka u kojoj je naveo: „Pravo je zadovoljstvo i osećaj ponosa, kada se srećete sa ljudima koji svojom vizijom i energijom pomeraju granice i menjaju svet. Ovde, u srpskom školskom centru ‘Nikola Tesla’ u Budimpešti, taj osećaj je još jači, jer takvom energijom ovi divni ljudi čuvaju srpski identitet prosvećujući nove generacije srpčadi i naoružavaju ih znanjem, nacionalnom tradicijom i kulturom“.

Naime, obrazovana institucija „Nikola Tesla“ je najvažnija srpska obrazovna ustanova u Mađarskoj u okviru koje se nalaze zabavište, osnovna škola i gimnazija. Tu ustanovu pohađa oko 700 đaka.

Check Also

Gujon: Za Srbe u regionu 1,5 miliona €, širi se mreža škola srpskog

Budžet Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, za narednu godinu, namenjen Srbima …