Nastavlja se govor mržnje u Vukovaru

ažurirano

Dvojezična tabla koja je juče popodne stavljena na mesto prethodno razbijene table na zgradi Vukovarsko-sremske policije polomljena je ponovo sinoć oko 19 sati. U toku jučerašnjeg dana u Vukovaru je skinuto ukupno 14 tabli sa dvojezičnim  natpisima.

vukovar

Tablu sa dvojezičnim natpisom na zgradi vukovarske policije sinoć je oštetila osoba s područja Zagreba, koja je iz policijske stanice puštena nakon obavljenog informativnog razgovora, saopštila je danas vukovarsko-sremska policija. Zbog otuđenja i oštećenja dvojezičnih tabli u Vukovaru policija je tokom jučerašnjeg dana obavila razgovore s ukupno sedam osoba, koje su nakon razgovora puštene, prenela je agencija Hina.

Ranije je portparol policijske uprave Domagoj Džigumović, rekao da je reč o osobama sa područja grada Vukovara, a „sva prikupljena saznanja“ policija je prosledila merodavnom državnom tužilaštvu.

Pripadnici Štaba za odbranu hrvatskog Vukovara juče su skinuli ili razbili sve dvojezične table u gradu, a nakon obeležavanja godišnjice osnivanja 204. vukovarske brigade.

Dve osobe su, precizira zagrebački dnevnik, prvo razbile tablu na zgradi Policijske stanice, odmah potom su uhapšene, da bi nakon toga skinute i preostale ćirilično-latinične table postavljene u Vukovaru.

Prema rečima predsednika koordinacija braniteljskih udruženja grada Vukovara, Franje Šoljića, osim razbijene table na Policijskoj stanici, u gradu više nema dvojezičnih tabli.
Ostale table Branitelji su skinuli i odneli u kancelariju gradonačelnika da ih on, kako je naglasio Šoljić, vrati u Zagreb.

Od prošle jeseni do sada u Vukovaru su dvojezične table u više navrata prisilno skidane i uništavane, da bi ih vlast iznova vraćala na zakonom predviđena mesta.

Check Also

Gujon: Za Srbe u regionu 1,5 miliona €, širi se mreža škola srpskog

Budžet Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, za narednu godinu, namenjen Srbima …