Srbi iz Pljevalja: Ovo je veliki dan za nas

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon zajedno s vladikom mileševskim g. Atanasijem, otpravnicom poslova u ambasadi Srbije u Podgorici gđa Jelisavetom Čolanović i predstavnicima humanitarne organizacije „Stara Raška“ posetio je dve porodice u selima nadomak Pljevalja koje su, u sklopu projekta „Ekonomskog osnaživanja severa Crne Gore“, dobile po jednu steonu junicu.

„Ovo je veliki dan za nas. Tim rečima se najbolje opisuje raspoloženje koje smo zatekli u porodičnim domovima Čamdžića i Dromnjaka prilikom našeg dolaska. Ovi vredni ljudi dobili su po jednu steonu junicu čime je ekonomski osnaženo njihovo poljoprivredno gazdinstvo. Srdačno su nas ugostili uz veliku zahvalnost i nezaobilazno srpsko gostoprimstvo. Uz blagoslov vladike Atanasija, nazdravili smo za zdravlje i napredak u njihovim domovima ali i za opstanak srpskog naroda u ovim krajevima.“ – rekao je direktor Gujon nakon obilaska porodica.

U Parohijskom domu Svetog Đorđa na brdu Guke iznad Pljevalja upriličena je prigodna svečanost na kojoj su uručeni ugovori o podeli steonih junica višečlanim porodicama iz severnih krajeva.

Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu je za podelu 20 steonih junica i 20 teladi domaćinstvima na severu Crne Gore izdvojila ukupno 5 miliona dinara podrške.

Check Also

Gujon: Za Srbe u regionu 1,5 miliona €, širi se mreža škola srpskog

Budžet Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, za narednu godinu, namenjen Srbima …