Srpski filmovi u Štutgartu

Tri domaća filma – „Montevideo, Bog te video“, „Ljubav i drugi zločini“ i „Tilva Roš“ prikazani su u okviru Dana srpskog filma u Štutgartu, u organizaciji Srpske akademske mreže Nikola Tesla. Dani srpskog filma održani su od 9. do 12. novembra 2012. godine, u Generacionenhaus Heslahu u Štutgartu. Filmovi su projektovani s engleskim titlom.

U pitanju su tri međunarodno nagrađivana filma koja, prema mišljenju organizatora, predstavljaju emotivnu i raznoliku Srbiju, punu humora i ozbiljnih misli istovremeno. U fokusu ovogodišnje revije bili su mladi, koji otkrivaju svet odraslih, puni snova, čežnje i neukrotive energije.

Prvi put ova ideja pojavila se prošle godine kada je održano veče srpskog filma na kome je prikazan film „Sedam i po“. Kako je poseta bila iznad očekivanja, ove godine ponuda filmova je proširena. Projekat su pomogli Filmski centar Srbije i Turistička organizacija Srbije. Organizatori očekuju ubuduće širu podršku kako bi ova manifestacija postala redovna i još bolja.

Srpska akademska mreža Nikola Tesla je neprofitno udruženje sa sedištem u Štutgartu, koje realizuje projekte u oblasti obrazovanja, kulture i integracije srpske zajednice u društveni život Nemačke. Cilj im je da kroz svoje aktivnosti omogućuju saradnicima i članovima umrežavanje, nove kontakte, učešće na stručnim seminarima – konferencijama i timski rad na zanimljivim projektima.

Check Also

Gujon: Za Srbe u regionu 1,5 miliona €, širi se mreža škola srpskog

Budžet Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, za narednu godinu, namenjen Srbima …