„Svesrpski dečji sabor“ od 26. do 29. maja u Beogradu

Festival dece i mladih iz regiona, dijaspore i Srbije „Svesrpski dečji sabor“ održaće se od 26. do 29. maja u Beogradu. Manifestaciju su danas na konferenciji za medije najavili Arno Gujon, direktoru Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, Ivan Karl, sekretar za kulturu Gradske uprave – Grada Beograda, Ivana Tabori Obradović, urednica manifestacije i Iva Jovanović, učenica OŠ „Starina Novak“.

Naša deca iz celog sveta doći će da bolje upoznaju zemlju svog porekla. Za njih se priprema bogat kulturno-umetnički program koji je osmislio Dečji kulturni centar Beograd. Gostoprimstvo u svojim domovima ukazaće im njihovi vršnjaci iz Beograda.

Domaćini Sabora biće učenici OŠ „Starina Novak“. Na manifestaciji će učestvovati deca iz četiri zemlje regiona i dijaspore: članovi Nemačko-srpskog društva iz Frankfurta na Majni (Nemačka), učenici Teoretske gimnazije „Dositej Obradović“ iz Temišvara (Rumunija), članovi Vukovarskog pevačkog društva „Javorčići“ (Hrvatska) i AKUD KOLO – Ćirilandija iz Kopra (Slovenija).

Učesnici manifestacije nastupaće na svečanom koncertu u Dečjem kulturnom centru Beograd, u petak 27. maja, od 12 časova, koji će Arno Gujon. Nakon koncerta deca iz dijaspore imaće priliku da upoznaju Beograd i posete Palatu Srbija, Narodnu skupštinu Republike Srbije, Hram Svetog Save i Muzej Nikole Tesle.

„Svesrpski dečji sabor“ je tradicionalna manifestacija koju već četvrti put organizuje Gradska uprava grada Beograda – Dečji kulturni centar Beograd, uz podršku Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, pod pokroviteljstvom predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Podršku manifestaciji dala je i Turistička organizacija Beograda, koja je pripremila prigodne poklone za decu.

 

 

Check Also

Gujon: Za Srbe u regionu 1,5 miliona €, širi se mreža škola srpskog

Budžet Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, za narednu godinu, namenjen Srbima …