Izabran novi predsednik Saveza Srba Slovenije

Izvor: Savez Srba Slovenije

Za novog predsednika saveza Srba Slovenije izabran je Vladimir Kokanović, za novog generalnog sekretara Danijel Igrec, dok su članovi Saveza ostali Vesna Bajić Stojiljković, Jasmina Krapše i Miloš Demonjić, odlučeno je na vanrednoj skupštini Saveza.

Sednica Saveza održana je u nedelju u Parohijskom domu Srpske pravoslavne crkve u Ljubljani, a pored novog rukovodstva izabrani su Predsedništvo, Izvršni odbor, Generalni sekretarijat, Nadzorni odbor, Disciplinska komisija i Savet.

Na sednici su predstavljeni i dosadašnji projekti, poput uvođenja srpskog jezika kao dopunske nastave u slovenačkim osnovnim školama, u okviru kog je realizovano i nekoliko predavanja u Mariboru, Ljubljani, Postojni i Koperu.

Takođe, u julu prošle godine sprovedeno je putovanje dece u Srbiju uz pomoć Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, a pod pokroviteljstvom predsednika Srbije.

Kako se navodi, Savez će do kraja godine realizovati i projekat Svesrpski sabor, zahvaljujući podršci Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, kojim će biti obuhvaćeni raznovrsni kulturni i edukativni sadržaji.

Check Also

Gujon: Za Srbe u regionu 1,5 miliona €, širi se mreža škola srpskog

Budžet Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, za narednu godinu, namenjen Srbima …