srlaten

Летња школа „Ми смо деца неба“

Поводом јубилеја 950 година манастира Преподобног Прохора Пчињског, Свеправославно друштво „Преподобни Јустин Ћелијски и Врањски“ и Филозофски факултет Универзитета у Београду, под покровитељством Православне епархије врањске и Министарства спољних послова – Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, реализоваће Летњу школу „Ми смо деца неба“ од 15. до 18. јула 2021. године у манастиру Преподобног Прохора Пчињског.

Летња школа ће, уз богат садржај предавања и активности, бити реализована по теми „Православни Балкан у 13. и 14. веку.“

Предавачи ће бити професори Филозофског факултета Универзитета у Београду: проф. др Јелена Ердељан, проф. др Влада Станковић, проф. др Драгољуб Марјановић и др Вук Даутовић.

Пројекат летње школе и кампа „Ми смо деца Неба“ има за циљ да српску омладину која живи ван своје матице упозна са културном, историјском и духовном баштином нашег народа, као и да учврсти везу између Србије и омладине у дијаспори. Пројекат је намењен студентима и средњошколцима у дијаспори, као вид њиховог додатног образовања, духовног и културног уздизања, али и буђења националне свести и осећаја припадности свом народу и матичној држави.

Свпрохор.орг

 

Check Also

Гујон у Бања Луци: Настављамо кампању помоћи Србима из ФБиХ да сачувају своја имања

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону наставља кампању за пружање правне помоћи …