srlaten

,,Малишани у Београду 2018. године“

У организацији Заједничког већа општина из Вуковара, 26. октобра 2018. године реализована је посета око 150-оро деце предшколског узраста српске националности из источне Хрватске Београду, под називом ,,Малишани у Београду 2018. године“.

У оквиру посете Београду, гости из источне Хрватске, обишли су Министарство спољних послова Републике Србије, Музеј дипломатије и Позориште ,,Душко Радовић“ на Новом Београду, у ком су одгледали позоришну представу ,,Мали принц“. Током посете Музеју дипломатије у Министарству спољних послова, гостима се обратио амбасадор Аца Јовановић, помоћник министра спољних послова, који је пожелео добродошлицу малишанима и њиховим васпитачима, а такође, деца су имала прилику да присуствују радионици „Дипломатија за почетнике“ коју је осмислила и одржала амбасадор др Љиљана Никшић. Малишанима су уручени и поклони у виду књига и лектира на српском језику и ћириличном писму.

Пројекат ,,Малишани у Београду 2018. године“ је суфинансиран на конкурсу Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Републике Србије.

 

            

 

 

 

Check Also

Гујон у Бања Луци: Настављамо кампању помоћи Србима из ФБиХ да сачувају своја имања

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону наставља кампању за пружање правне помоћи …