srlaten

Марко Краљевић у Хрватској

Интерактивна представа „Марко Краљевић од предања до реповања“, у извођењу Дечијег културног центра из Београда и Удружења драмских уметника Србије гостовала је у Хрватској, у градовима Крњаку и Загребу.

Представу је реализовао Дечји културни центар Београд, под покровитељством Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, у сарадњи са Амбасадом Републике Србије у Хрватској, Српским народним вијећем, Митрополијом загребачко-љубљанском СПЦ, те уз подршку Града Београда.

Представа „Краљевић Марко – од предања до реповања“ гостовала је у Хрватској 3. новембра у просторијама ОШ „Катарина Зрињска“ у Крњаку и 4. новембра у свечаној сали Српске православне гимназије „Кантакузина-Катарина Бранковић“  у Загребу.

Извођењу представе у Крњаку, 03. новембра, присуствовала су сва деца која похађају наставу српског језика и културе по моделу Ц, а госте су свечано поздравили ГК РС у Ријеци, амбасадор Горан Петровић, конзул у Ријеци, Владимир Марјановић, начелник Општине Крњак, Дејан Михајловић, те други секретар Амбасаде РС у РХ, Ксенија Ђукић.

Представи у Загребу су присуствовали Мира Николић, амбасадор РС у Р Хрватској,  Његово Високо Преосвештенство митропилит загребачко – љубљански , г-дин др Порфирије и свештеника из Загреба, оца Богољуба, који је у Загребу помогао извођење ове представе ДКЦ.

Реализација представе:

Снежана Бећаревић Поповић, Маријана Петровић, Снежана Ненадовић, Драгана Станисављевић, Горан Јоксић; Техничка подршка: Стеван Нешковић, Лука Лучић и Зорица Илић; Уредник културно-образовног програма: Снежана Станковић

Check Also

Гујон у Бања Луци: Настављамо кампању помоћи Србима из ФБиХ да сачувају своја имања

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону наставља кампању за пружање правне помоћи …