srlaten

Међународна уметничка колонија „Ластва-Требиње“

У туристичком комплексу „Град сунца“ код Требиња је у протеклих неколико дана организована је међународна ликовна колонија „Ластва -Требиње“. Ове године колонија је организована 15. пут, што сведочи о њеној стабилности и квалитету.

На колонији је учествовало 15 уметника из Републике Српске и Србије, највећим делом из редова активних или бивших професора високо образовних институција. На колонији су учествовали и професори вајарства, који ће по завршетку свог рада, вајарска дела поклонити Требињу.

Радови учесника на овој колонији приказани су 02.09.2020.године на заједничкој изложби. На отварању изложбе,  гостима су се обратили оснивач и организатор колоније, академски сликар из Требиња Радмила  Лиздек и академски сликар Зоран Тешановић.

Међу присутнима на отварању изложбе су били представници општине и других институција Требиња, као и колектив Конзуларне канцеларије Републике Србије у Требињу.

Реализацију овогодишње колоније помогли су Град Требиње, Влада Републике Српске, бројни спонзори, а значајан допринос је, као и претходних година, стигао и од Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, посредством конкурса за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе  и  Срба у региону.

 

Check Also

Гујон у Бања Луци: Настављамо кампању помоћи Србима из ФБиХ да сачувају своја имања

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону наставља кампању за пружање правне помоћи …