srlaten

Миа Палежевић из Штутгарта победила на конкурсу „Светосавље и наше доба“

Ученици допунске школе на српском језику у покрајини Баден-Виртемберг недавно су остварили још једно успешно учешће на једном од конкурса у Србији, овог пута на 29. Републичком конкурсу са међународним учешћем под називом „Светосавље и наше доба“ за ученике основних и средњих школа.

На расписаном конкурсу за литерарне радове одазвало сe 130 основних и средњих школа и образовних установа из Републике Србије, Републике Српске, као и допунских школа из дијаспоре (Немачке, Италије, Француске).

Приспело је укупно 355 радова која су се такмичила у неколико категорија. У категорији основних школа од 1. до 4. разреда, Миа Палежевић из Штутгарта, ученица 4. разреда допунске наставе на српском језику, у организацији Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, освојила је 1. награду.

„Од малена слушам приче о Светом Сави. Он је за мене посебан, јер мислим да он најбоље разуме свако дете и заиста верујем да нас све штити и воли. Хвала онима који су изабрали баш моје писмо као најбоље. То ми пуно значи. Поносна сам и срећна, али ћу наставити да се трудим да још боље пишем“, каже пресрећна Миа.

„Миа је вредна и одговорна. Воли српски језик, воли да пише и веома радо учествује на литерарним конкурсима широм Србије, на којима је већ освајала награде. Ни овог пута није изостала награда. Али, оно што посебно издваја ову награду је податак да су у њеној категорији учествовали литерарни радови из 26 школа из Републике Србије, 3 школе из Републике Српске и 1 рад из наше школе. Раме уз раме са децом из Србије и Републике Српске у конкуренцији од преко 90 радова Мијин рад проглашен је најбољим. То само потврђује квалитет литерарног рада којим је Мија конкурисала. Као наставник, веома сам поносна и на њу, као и на прву награду коју је освојила и чврсто верујем да ће Миа донети још много награда и радости и себи и наставницима и својим родитељима,“ истакла је Миина наставница Татјана Поповић.

Check Also

Гујон у Бања Луци: Настављамо кампању помоћи Србима из ФБиХ да сачувају своја имања

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону наставља кампању за пружање правне помоћи …