srlaten

Наставља се кампања заштите српске имовине у ФБиХ

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон и помоћник директора Николина Милатовић Поповић присуствовали су данас у Бањалуци у Народној скупштини Републике Српске састанку у организацији Одбора за заштиту права Срба у ФБиХ  на ком се говорило о правној помоћи Србима који имају имовину у Федерацији.

Домаћин састанка био је потпредседник Народне скупштине Српске Денис Шулић, а присуствовали су и Антон Касиповић, потпредседник Владе  Српске и министар правде, Златан Клокић, министар за европске интеграције и међународну сарадњу Владе Републике Српске, Душко Ћутило, директор Фонда за избегла и расељена лица и сарадњу са Србима из региона, као и представници општина у Федерацији и удружења која окупљају Србе у ФБиХ. Они су усагласили приоритете деловања Одбора за заштиту права Срба у ФБиХ који ће и даље пружати правну подршку Србима пореклом с ових простора.

“Данас смо из Народне скупштине Републике Српске послали јасну поруку – српска имовина у Федерацији БиХ мора да буде заштићена. У циљу информисања људи о постојању опасности да изгубе имовину у процесу усклађивања земљишних књига и катастра, наставићемо кампању коју смо као Управа покренули прошле године и која је до сада дала добре резултате”, изјавио је Гујон.

 

Check Also

Гујон у Бања Луци: Настављамо кампању помоћи Србима из ФБиХ да сачувају своја имања

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону наставља кампању за пружање правне помоћи …