srlaten

Нова библиотека, уџбеници, звучне матрице и стална брига о трећој, четвртој генерацији рођеној у Краљевини Данској

Неуморно јачање веза са српским расејањем у Краљевини Данској један је од приоритета рада наше Амбасаде у Копенхагену.

Фото – Званични сајт Амбасаде Републике Србије у Краљевини Данској

Поред отварања још једне цркве изван престоног града као саборне, интегративне куће наше дијаспоре у Силкеборгу, оснивања библиотеке, подршке уметничком друштву (нарочито секцији најмлађих чувара играчке традиције земље порекла), низа културних програма, представа и концерата за нашу децу, изложби, гостовања и учешћа у школским приредбама…, последњег дана 2020. године, у просторијама Амбасаде Републике Србије у Копенхагену, уручено је још поклона учитељици, проф. Ксенији Маричић, која посвећено и врло иновативно води допунску школу на српском језику.

Ту је драма о Краљевићу Марку на српском и енглеском језику (паралелна штампа) како би деца могла да обнове или отпочну своје учење српског језика кроз занимљиву витешку причу о Краљевићу Марку, поредећи истоветни текст на српском и енглеском језику. Књигу могу да понуде и својим другарима из земље у којој расту јер је опремљен и текстом на енглеском језику и богатим илустрацијама.

Директор ДКЦБ-а Драган Марић, који је уручио поклоне, најављује нове песме и пројекте за децу са садржајем који промовишу битне вредности: другарство, породицу, добронамерност, знање, машту, креативност, радозналост, љубав према отаџбини, слободарско наслеђе, чување баштине и традиције, истраживачки дух, дигиталну писменост, еклошку свест…

Радујемо се сарадњи са жељом да нове генерације наше деце у расејању продубе везу са земљом порекла, да уче о њој, да је воле, да буду и остану поносни на  Србију.

Check Also

Гујон у Бања Луци: Настављамо кампању помоћи Србима из ФБиХ да сачувају своја имања

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону наставља кампању за пружање правне помоћи …