srlaten

O нобеловцима-дипломатама у Атини

извор: РТС

У организацији Националне библиотеке Грчке и Амбасаде Србије у Атини, а под покровитељством српског Министарства за културу и информисања 16. јануара ће бити отворена изложба „Иво Андрић и Јоргос Сеферис: два нобеловца – две дипломате“. Изложба траје до 23. јануара. 

У организацији Националне библиотеке Грчке и Амбасаде Србије у Атини, а под покровитељством српског Министарства за културу и информисања 16. јануара ће бити отворена изложба „Иво Андрић и Јоргос Сеферис: два нобеловца – две дипломате“.

Овом изложбом биће представљени ликови и дела ова два писца – нобеловца чије животе је обележила и дипломатска каријера. Иво Андрић биће предстваљен изложбом кустоскиње Музеја града Београда, Татјане Корићанац, “Иво Андрић: писац и/или дипломата“, а Јоргос Сеферис документарним филмом националне телевизије Грчке, саопштено је из Музеја Града Београда

Посетиоцима ће се на отварању поред управнице Националне библиотеке Грчке, Антоније Арахове, амбасадора Србије Драгана Жупањевца, и ауторке изложбе, Татјане Корићанац, обратити и истакнути аутори, преводиоци и дипломте, познаваоци живота и дела Јоргоса Сефериса, Димитрис Даскалопулос и Теодорос Даскаролис.

Одломке дела ова два писца читаће познати грчки глумац Константинос Константопулос. Модератор отварања биће писац и академик, Танасис Валтиснос.

Изложба ће у Националној библиотеци Грчке у Атини бити изложена седам дана.

Check Also

Гујон у Бања Луци: Настављамо кампању помоћи Србима из ФБиХ да сачувају своја имања

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону наставља кампању за пружање правне помоћи …