srlaten

О Тесли на Берклију

Организација српских студената на Беркли Универзитету у Калифорнији организовала је 9. фебруара културно вече посвећено Николи Тесли, у оквиру обележавања Дана Светог Саве. Приређен је културно-уметнички програм и приказан филм Tesla Master of Lightning Роберта и Симониде Утх.

 Организација српских студената на Беркли Универзитету у Калифорнији организовала је 9. фебруара вече посвећено Николи Тесли, а поводом 70 година од смрти овог српског и светског научника. То је уједно било и обележавање Дана Светог Саве, а присуствовало је више од 250 људи, јавља за Програм за дијаспору Нина Вајт са Берклија.

Поред мултимедијалне презентације, вођена је и дискусија о овом нашем научнику светског гласа. Специјални гости су били Роберт Утх и Симонида Утх, аутори документарног филма Tesla Master of Lightning, који је приказан те вечери, и др Богдан Лубардић са Теолошког факултета из Београда. Изведен је и културно-уметнички програм посвећен Светом Сави и Тесли.

Намера српских студената на овом престижном Универзитету је да сваке године, приликом обележавања Дана Св.  Саве, представе једног Србина, који је задужио српски народ или свет.

Светосавска академија уприличена је и прошле године када је гостима и посетиоцима презентована прича о Светом Сави, његовом световном и духовном животу и значају.

Check Also

Гујон у Бања Луци: Настављамо кампању помоћи Србима из ФБиХ да сачувају своја имања

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону наставља кампању за пружање правне помоћи …