srlaten

Отпочео пројекат ,,Теслин народ“

Извор: Теслина научна фондација

Теслинa научнa фондацијa из Филаделфије, саопштила је да  почиње са прикупљањем података путем анкете, за истраживање чији је циљ унапређење сарадње српске дијаспоре и матице.

Комуникациони центар за сарадњу српске дијаспоре и матице Теслине научне фондације дистрибуира електронски упитник са циљем повезивања свих Срба из дијаспоре са матицом, између осталог саопштава Теслина научна фондација. Упитник је доступан на сајту www.teslinnarod.com .

Како је најављено предлагачи најквалитетнијих идеја биће интервјуисани у оквиру пројекта ,,Теслин народ“ у наставку документарног филма под истим именом, чији је идејни творац Никола Лончар, оснивач и председник Теслине научне фондације.

Пројекат ,,Теслин народ“има за циљ да, путем афирмативних есеја о истакнутим и важним представницима Срба и пријатеља српског народа у дијаспори, документарним видео материјалима и другим мултимедијалним материјалима, представи чињенице о дометима српске интелигенције у дијаспори и њеног утицаја на глобално друштво.

Пројекат „Теслин народ“ је пројектно суфинансирала Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова.

Check Also

Гујон у Бања Луци: Настављамо кампању помоћи Србима из ФБиХ да сачувају своја имања

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону наставља кампању за пружање правне помоћи …