srlaten

Отвара се Канцеларија за дијаспору у Нишу

Канцеларија за сарадњу с дијаспором и Србима у региону наставља сарадњу са локалним самоуправама и подржаваће отварање Канцеларија за дијаспору у градовима у Србији.

На иницијативу представника Канцеларије за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Растка Јанковића, донели смо одлуку о оснивању Канцеларије за дијаспору у граду Нишу, која ће представљати везу између матице, у овом случају Ниша, и дијаспоре, рекао је градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић.

Ово је само наставак сарадње у ширењу мреже канцеларија у циљу повезивања грађана у земљи и расејању.Нагласак ће бити на повезивању са завичајним удружењима из дијаспоре,посебно у местима из којих велики број наших грађана живи и ради у иностранству.Канцеларијe за дијаспору при локалном нивоу сарађиваће са Владином Канцеларијом за сарадњу с дијаспором и Србима у региону на реализацији заједничких пројеката у области економије и културе, најавио је Растко Јанковић саветник директора Канцеларије за сарадњу с дијаспором и Србима у региону.

Check Also

Гујон у Бања Луци: Настављамо кампању помоћи Србима из ФБиХ да сачувају своја имања

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону наставља кампању за пружање правне помоћи …