srlaten

Партнер свих нација

Аустријско–српско друштво (АСД) је постало пуноправни члан Асоцијације билатералних друштава пријатељства – „Партнер свих нација“ ПаН, одлучено је на 56. састанку управног одбора ПаН-а.

У саопштењу АСД-а стоји да је током недавног састанка, који је управа АСД- а одржала са челницима ПаН-а, било речи о неопходности активније узајамне сарадње. Обе стране су закључиле да улога Аустријско–српског друштва може бити вишеструко значајна у чвршћем повезивању две земље на пољу привреде и културе, као и другим областима.

У Аустрији постоји око 100 билатералних друштава, окупљених у овој заједничкој кровној организацији. Покровитељ кровне организације ПаН је Председник Аустрије, др. Хајнц Фишер, а почасни УО чине девет покрајинских гувернера алпске Републике.

ПаН, у сагласности са својом мисијом, активно подржава међународне односе Републике Аустрије. Ова организација сматра да међудржавни односи нису ограничени на подручје класичне дипломатије, а индикације за то су, између осталог, бројна питања која се све чешће решавају на нивоу цивилног сектора.

Check Also

Гујон у Бања Луци: Настављамо кампању помоћи Србима из ФБиХ да сачувају своја имања

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону наставља кампању за пружање правне помоћи …