srlaten

Представници Срба са аустријским канцеларом Фајманом

извор:  РТС

Делегација Савеза Срба Аустрије и Заједница Срба Тирол састала се у Инсбруку са аустријским канцеларом Вернером Фајманом и кандидатом Социјалдемократске партије Аустрије СПО за Тирол Герхардом Рехајсом. „Наш програм подразумева лакше школовање и стицање већих права за емигранте“, истакао је Рехајс.

У конгресном центру Инзбрука, на отварању предизборне турнеје Социјалдемократске партије Аустрије, делегација Савеза Срба Аустрије и Заједнице Срба Тирол састала се са аустријским канцеларом Вернером Фајманом и кандидатом Социјалдемократске партије Аустрије СПО – за Тирол Герхардом Рехајсом, јавља за РТС Александар Михаиловић из Инсбрука.

Аустријски канцелар Вернер Фајман и Александар Михаиловић

„Држава Аустрија је отворена за све стране држављане који живе и раде овде, да стекну права као и сви држављани Аустрије. Применом програма Социјалдемократске партије Аустрије и Срби који живе овде оствариваће већа права и имати боље услове за живот и рад „, рекао је аустријски канцелар Фајман.

Герхард Рехајс, кандидат за Тирол на предстојећим изборима је говорио о питањима која су важна за Србе у овој алпској држави.

„Између осталог Аустрија и Тирол као покрајина, је земља која треба да има отворену сарадњу са свим мигрантима, а посебно са Србима и њиховим Савезом и заједницама, јер их са подручја Балкана има највише и показали су да су добро интегрисани у аустријско друштво. Све оно што ће програм Социјалдемократа донети за Србе који овде раде и живе је интересантно из разлога што наш програм подразумева лакше школовање и стицање већих права од стране радника.

Мој став је да свако дете треба да познаје свој матерњи језик, па онда и језик земље у којој живи. Мислим да је ваше интересовање за српским језиком, језиком земље из које ваша деца потичу, одлична ствар јер су данас многи од њих држављани Аустрије“, рекао је Рехајс.

Check Also

Гујон у Бања Луци: Настављамо кампању помоћи Србима из ФБиХ да сачувају своја имања

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону наставља кампању за пружање правне помоћи …