srlaten

Признање Српског народног савеза

Извор: Американски Србобран

Српски народни савез из Питсбурга (САД) уручио је признање америчком конгресмену Дејвиду Мекинлију, представнику Првог округа Западне Вирџиније, за дугогодишњу подршку раду Српског народног савеза и српској заједници у САД.

Признање је уручено за допринос у помагању остваривања српских интереса, позитивном утицају на репутацију Срба у Америци и унапређењу односа између Србије и Америке, стоји у саопштењу Српског народног савеза, издатом након онлајн скупа чланова Главног одбора Српског народног савеза и пријатеља, којим је председавао Милош Растовић, координатор за културу у Српском народном савезу.

Конгресмен Мекинли се захвалио на урученом признању, на поверењу које му је указано да ради са Српским народним савезом у очувању српског наслеђа, традиције и културе. Истакао је да сваке године посећује „српски пикник“ да би још више учврстио пријатељства и боље упознао српски народ. Посебно је поносан што је постао део српске мреже, културе и на пријатељство са америчким Србима.
„Омогућили смо неколико догађаја током година. Волим српску културу и музику. Најзначајније је дружење са вама“, рекао је овом приликом конгресмен Мекинли и нагласио да планира да посети Србију са својом супругом.

„Ако је Србија оно што ви представљате овде, ја хоћу да посетим Србију. Видим нешто искрено и аутентично у Српском народном савезу. Наставићемо сарадњу. Веома сам оптимистичан у вези односа Србије и Америке“, рекао је Мекинли, а преноси Американски Србобран.

Check Also

Гујон у Бања Луци: Настављамо кампању помоћи Србима из ФБиХ да сачувају своја имања

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону наставља кампању за пружање правне помоћи …