srlaten

Роман о Тесли у Њујорку

извор: dijaspora.rts.rs

У сали цркве Светог Саве у Њујорку 11. октобра, представљена је књига „Тесла: Портрет међу маскама“ као и њен аутор, српски писац Владимир Пиштало.

Промоција књиге
фото: Издавачка кућа Агора

У саопштењу издавачке куће Агора се наводи да је промоцију ове књиге организовала Данијела Милић, оснивач LeitmotivArts-а иза које стоје многобројни догађаји који имају за циљ промовисање наше уметности и културе у дијаспори, укључујући и лик и дело Николе Тесле. После успешне презентације књиге у српском конзулату у Њујорку одржане на светски дан књиге 24. априла 2015. године, Владимир Пиштало имао је прилику да разговара о књизи са представницима старе и нове имиграције у Њујорку.

Присутне је поздравио старешина цркве прота Ђокан Мајсторовић. Био је присутан и знатан број уметника, свештенства и пријатеља писане речи.

Најављући Пиштала, Зорка Милић, професорка енглеског језика и чланица управног одбора цркве Свети Сава, осврнула се на ауторову занимљиву биографију као и велики допринос српској књижевности.

Владимир Пиштало аутор је 11 књига и бројних есеја. Од 1993. године живи у САД где ради као професор историје.

„Познавање америчке историје ми је пуно помогло у писању ове књиге. И ја сам као и Тесла, и уосталом и многи од вас присутни овде данас, имигрант. Ја волим имигранте, занимљиви су ми јер имају бар два живота“, казао је Пиштало током презентације која се паралелно одвијала на српском и енглеском језику.

 

 

 

Check Also

Гујон у Бања Луци: Настављамо кампању помоћи Србима из ФБиХ да сачувају своја имања

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону наставља кампању за пружање правне помоћи …