srlaten

Састанак Гујона и представника Републичке управе за геодетске и имовинско – правне послове Републике Српске (БиХ)

Арно Гујон, директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова у Београду разговарао је са Босиљком Прерадовић, директором Републичке управе за геодетске и имовинско – правне послове Републике Српске (БиХ) и Ђорђем Радановићем, координатором испред Владе Р. Српске за рад РУГИПП канцеларија за стручну и правну помоћ избеглим и расељеним лицима из ФБиХ.

 

Гујон и Прерадовић су разговарали о питањима које се тичу имовине Срба у ФБиХ, и начинима на које две институције могу да сарађују са циљем подизања видљивости и информисања припадника српске дијаспоре о току тзв. процеса хармонизације, односно  усклађивања података о некретнинама катастра и земљишне књиге који се одвија у ФБиХ.

Заштита имовинских права Срба у Федерацији БиХ је била и тема недавно одржане Конференције у Требињу на којој је српски члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик истакао значај сарадње институција Републике Србије и Српске.

РУГИПП је раније објавио ЈАВНИ ПОЗИВ лицима која полажу права на непокретности у ФБиХ са контактима регионалних канцеларија. Регионалне канцеларије пружају стручну правну помоћ налазе се у Мркоњић Граду, Бањалуци, Бијељини, Зворнику, Источном Сарајеву и Невесињу.

Check Also

Гујон у Бања Луци: Настављамо кампању помоћи Србима из ФБиХ да сачувају своја имања

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону наставља кампању за пружање правне помоћи …