srlaten

Састанак заједнице српских клубова Горње Аустрије

извор: Франкфуртске вести

Заједница српских клубова Горње Аустрије одржала је састанак у просторијама клуба „Кнез Лазар“ у Гнумдену. Представници пет удружења, које чине Заједницу, окупили су се како би изабрали ново руководство и дискутовали о активностима. 

За председника је изабран Неђо Николић из клуба „Никола Тесла“ из Линца. Он је на ово место дошао уместо Драгише Васиљевића из клуба „Кнез Лазар“, који ће убудуће бити референт за културу. Потпредседник Заједнице је Горан Благојевић из удружења „Барили“ из града Браунау. Место секретара је поверено Драгану Мирчићу једном он најагилнијих чланова клуба „Вук Караџић“ из Штајера. Њему ће у раду помагати Горан Лазић. Референт за спорт је Дарко Јанковић из Видовдана из Линца, а његов заменик Синиша Видовић, из истог клуба. Благајник Заједнице у наредних година дане је Боро Малешевић из „Кнез Лазара“.

Било је речи и о подели новчаних средстава односно о додели по нешто више од 2.000 евра колико годишње од покрајине добија свако наше удружење. Пет клубова клубова, су се својевремено договорили да између себе организују културне и спортске манифестације. Међутим мало тога је до сада уређено. Оно што је можда најава бољих дана је избор новог руководства које је обећало да ће у наредних 12 месеци тражити начин да се тај договор оствари.

Check Also

Гујон у Бања Луци: Настављамо кампању помоћи Србима из ФБиХ да сачувају своја имања

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону наставља кампању за пружање правне помоћи …