srlaten

СДСС и Пуповац осудили пребијање младића у Борову

Извор: Танјуг

Председништво Самосталне демократске српске странке (СДСС) најоштрије је осудило вербални и физички напад на Милана Лукића, сина православног свештеника у Борову кога су пребили учесници скупа против ћирилице, који је пре тога одржан у Вуковару.

„Сматрамо апсолутно недопустивим да се различита политичка и друга схватања и определења исказују на такав нехуман и нецивилизацијски начин“, истичу у СДСС-у и од надлежних институција захтевају идентификовање и санкционисање починилаца.

novilist.hr

СДСС је у договору с породицом Лукић предузео неопходне радње како би младић био што квалитетније збринут у болници и добио што квалитетнију негу.

„Искључиво нашом активношћу према домаћим и медјународним медијима спречили смо да овај немили случај остане заташкан и далеко од очију јавности јер је то некима била намера“, наглашавају у СДСС-у.

„Уз жељу за што скоријим опоравком нападнутог младића који данас излази из болнице и кога ћемо посетити, у свом даљњем раду чинићемо све да се такви случајеви више не дешавају. Али да би успели у томе, није довољан само наш политички и људски напор, већ и напор свих елемената система и промена свеукупне свести која подразумева толеранцију према другим и другачијем, а не мржњу као што се то осетило на случају Милана Лукића и његове породице“, истиче се у саопштењу.

Атмосферу на скупу против увођења ћирилице, али и само пребијање недужног младића. осудио је и саборски посланик и председник Српског народног вијећа Милорад Пуповац који је нагласио да су пребијање сина православног свештеника у Борову изазвале речи које су се тог дана могле чути на протесту хрватских ратних ветерана у Вуковару.

Пуповац је изразио уверење да „власти у Загребу неће попустити пред захтевима и претњама екстремиста и да ће Србима бити дозвољена употреба ћириличног писма како је то законом предвиђено“.

Check Also

Гујон у Бања Луци: Настављамо кампању помоћи Србима из ФБиХ да сачувају своја имања

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону наставља кампању за пружање правне помоћи …