srlaten

Селаковић уручио комби возила и књиге српској школи у Будимпешти

Извор: Танјуг

Министар спољних послова Никола Селаковић обишао је данас српску образовну институцију „Никола Тесла“ у Будимпешти, где је руководству школе уручио три комби возила за превоз деце и књиге за библиотеку.

Комби возила су донација Министарства спољних послова, док су књиге Селаковићева лична донација. Министар је разговарао са директорком школе Јованком Ластић, а потом обишао забавиште које се налази у склопу школе, спортску халу, библиотеку.

Селаковић се уписао и у књигу утисака у којој је навео: „Право је задовољство и осећај поноса, када се срећете са људима који својом визијом и енергијом померају границе и мењају свет. Овде, у српском школском центру ‘Никола Тесла’ у Будимпешти, тај осећај је још јачи, јер таквом енергијом ови дивни људи чувају српски идентитет просвећујући нове генерације српчади и наоружавају их знањем, националном традицијом и културом“.

Наиме, образована институција „Никола Тесла“ је најважнија српска образовна установа у Мађарској у оквиру које се налазе забавиште, основна школа и гимназија. Ту установу похађа око 700 ђака.

Check Also

Гујон у Бања Луци: Настављамо кампању помоћи Србима из ФБиХ да сачувају своја имања

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону наставља кампању за пружање правне помоћи …