srlaten

Шести литерарни конкурс „Професор Вуко Велаш“

У организацији удружења ,,Српски Соко“, у резиденцији Љубибратића у Херцег Новом, 12. новембра 2020. године, организована је додела диплома и награда најуспешнијим учесницима Шестог литерарног конкурса ,,Професор Вуко Велаш“, за рад на српском језику писан ћирилицом.

Имајући у виду сложене епидемиолошке услове, број присутних као и програм доделе диплома и награда, уподобљен је одговарајућим здравственим процедурама.

Председник удружења ,,Српски Соко“ из Херцег Новог, публициста Небојша Рашо је обраћајући је присутнима истакао значај пројекта ,,Професор Вуко Велаш“ који се анимирањем најмлађих нараштаја (ученика основних школа) бави очувањем српског језика и ћирилице у Црној Гори. Небојша Рашо се у свом говору посебно захвалио Републици Србији, Управи за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова на пруженој помоћи у реализацији овог пројекта.

На литерарном конкурсу су учествовали ученици основних школа из Општине Херцег Нови. Стручни жири у саставу: професори српског језика и књижевности Гордана Стијепчић Булатовић, Зорица Марковић и књижевник Никола Маловић, изабрао је најбоље радове на на конкурсу, а једна награда је додељена и за најлепши рукопис.

Прву награду ученици Василиси Симовић је на предлог Небојше Раша уручио конзул жеран Зоран Дојчиновић. Уручењу награда поред родитеља и награђених ученика, присуствовао је и потпредседник Општине Херцег Нови, Милош Коњевић.

Check Also

Гујон у Бања Луци: Настављамо кампању помоћи Србима из ФБиХ да сачувају своја имања

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону наставља кампању за пружање правне помоћи …